Κορυφή

 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ : EXECUTIVE CHEF – ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
9 Δεκεμβρίου 2025

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ : EXECUTIVE CHEF – ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ

Ο Τριαντάφυλλος Καλατζής  κατάγεται  από την Ακριτική Λήμνο  και γεννήθηκε στην Αθήνα . Απο νεαρή ηλικία δέθηκε με τη μαγειρική ,παρακολουθώντας την μητέρα του … και αργότερα διάβαζε κάθε βιβλίο που έπεφτε στα χέρια του. Σε ηλικία 17 ετών άφησε το σχολείο και πήγε στη  Μυτιλήνη όπου σπούδασε τη Μαγειρική Τέχνη  στη σχολή Κ.Ε.Τ.Ε.Κ ΟΑΕΔ το 1994-95 .Το 1997 ηγήθηκε της κουζίνας του εστιατορίου TERREN στη Μύρινα Λήμνου. Με συνεχείς μετεκπαιδεύσεις και σεμινάρια στην οργάνωση και διοίκηση εστιατορίου , έχει αποφοιτήσει και από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ελληνική και Διεθνή κουζίνα κάνοντας μια  λαμπρή πορεία στο νησί .

Αγαπάει  την Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, τη Μεσογειακή διατροφή. Χρησιμοποιεί τα ντόπια υλικά της Λήμνου αναδεικνύοντας τις παλιές συνταγές του νησιού ! Άφκος ,φλωμάρι, καβουρμάς χοιρινός και από την απέραντη θάλασσα ,πάντα υπάρχουν φαγητά στα μενού που δημιουργεί! Αναζητά πρώτη ύλη από την ύπαιθρο του νησιού …  Κρίταμο, κάπαρη , σπαράγγια της λιμνοθάλασσας, ορνιοί κ.α …

Σήμερα συνεχίζει το επαγγελματικό του ταξίδι στο εστιατόριο Ψωμί και Αλάτι στο  Κοντοπούλι Λήμνου ως Executive Chef.  Ως δευτερεύον στόχος είναι η εφαρμογή του πλάνου zero food west!

Η μαγειρική είναι το πάθος του και το ενδιαφέρον του και πιστεύει ότι μόνο γι’ αυτό ζει πλέον, για να μαγειρεύει  και να  αναδεικνύει  τον πλούτο του νησιού του! H Λημνιακή κουζίνα
έχει τις βάσεις της στη γη : στα κριθάρια, στα σιτάρια της Λήμνου, που φύονται σε στρώματα ηφαιστειογενούς χώματος έχοντας πολύ καλές γεύσεις. Έχει μια υπέροχη θάλασσα, η οποία είναι πλούσια σε όλα τα προϊόντα της είτε αυτό είναι από όστρακο είτε από αστακό είτε από ψιλό ψάρι ή γαρίδες κι είναι όλα πλούσια σε γεύσεις και με επιρροές από τη Μ. Ασία.

«Το φαγητό είναι απόλαυση και διασκέδαση, δοκίμασε χωρίς δισταγμό τοπικά προϊόντα και αναζήτησε τις νέες Ελληνικές γεύσεις ,άφησε τον ουρανίσκο να απολαύσει!!!  Το καλό φαγητό με προσεγμένη πρώτη ύλη και γνώση είναι το  πάν και  είναι και θεραπεία»

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Prev Post

ΜΑΧΑΒΑ#ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΜΗΛΟΥ#ΑΠΟ ΜΗΛΑ ΦΟΥΤΖΙ#Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΛΙΑΣΣΗ ΑΠ΄ΤΟΝ…

Next Post

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ: Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι…

post-bars

Σχετικά άρθρα