Κορυφή

 Δ΄κύκλος Εκπομπών Action- Ετήσια Έκθεση Ελλ.Εμπορίου 2017 !
16 Ιανουαρίου 2018

Δ΄κύκλος Εκπομπών Action- Ετήσια Έκθεση Ελλ.Εμπορίου 2017 !

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής, την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου για το 2017. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης και η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κα Ντόρα Μπακογιάννη. Η ΕΣΕΕ τίμησε τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαρκή στήριξή του στη μικρομεσαία επιχείρηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε ότι: «….Δυστυχώς, χρόνια ολόκληρα υπάρχει η αίσθηση ότι ο επιχειρηματίας και το επιχειρείν είναι κατά τεκμήριο ύποπτοι από τη στιγμή που ξεκινά και όπως πορεύονται μέχρι να αποδείξουν την αθωότητα τους, ας το πω έτσι, απέναντι στις κρατικές αρχές ιδίως απέναντι στις ελεγκτικές αρχές. Έτσι είναι δομημένο το μοντέλο του Κράτους έτσι είναι δομημένοι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Η πραγματική οικονομία της αγοράς προϋποθέτει αντιστροφή αυτού του τεκμηρίου. Πρέπει να καθιερώσουμε την αντίληψη και τους αντίθετους κανόνες ότι ο επιχειρηματίας και το επιχειρείν είναι κατά τεκμήριο αθώοι μέχρις αποδείξεως, με δική τους ευθύνη βεβαίως, της ενοχής τους απέναντι στην εμπιστοσύνη που τους έδειξε το Κράτος. Και αν επέλθει αυτή η ρήξη, αν αποδειχθεί αυτού του είδους η παραβίαση της εμπιστοσύνης, τότε από ‘κει και πέρα ας είναι οι κυρώσεις οι αυστηρότερες δυνατές.»

Επίσης, αναφερόμενος στον ρόλο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, εξήρε την προσφορά της, ιδίως κατά την περίοδο αυτής της μεγάλης κρίσης και πρόσθεσε ότι «χάρη σ’ εσάς με τεράστιες θυσίες, με τεράστιο κόστος, άντεξε και αντέχει αυτή η ραχοκοκαλιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας, οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Μάλιστα, υπογράμμισε πως «είναι η ώρα πλέον η ΕΣΕΕ -κι είμαι βέβαιος ότι θα το πράξει -να συμβάλει, τώρα που πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση, τώρα που ξεπερνάμε την κρίση, όλοι μαζί, ενωμένοι οι Έλληνες σ’ αυτή την εθνική προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι η ΕΣΕΕ θα πράξει εκείνο που πρέπει και ξέρει να κάνει. Εκείνο που το ίδιο το καταστατικό της επιφυλάσσει στον ρόλο της, δηλαδή την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου του επιχειρείν, αλλά κυρίως στην ανάδειξη των στρατηγικών πλεονεκτημάτων που έχει η Χώρα μας στο πεδίο της επιχειρηματικότητας».

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης με τη σειρά του εξήρε την παρουσία της ΕΣΕΕ στο δημόσιο διάλογο, ανέφερε τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο των μικρο-χρηματοδοτήσεων και την Αναπτυξιακή Τράπεζα και παραδέχθηκε τον κεντρικό ρόλο της Μμε επιχείρησης στη ανάκαμψη της οικονομίας και στην ανάπτυξη. Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις ανάγκες αλλαγών για τη βελτίωση των συνθηκών στην ελληνική αγορά.

O Πρόεδρος της ΕΣΕΕ απευθύνθηκε στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον ακόλουθο χαιρετισμό: «Αγαπητέ Πρόεδρε, εμείς οι μικρομεσαίοι της αγοράς, σας ευχαριστούμε για τις καθοριστικές παρεμβάσεις σας σε πολύ κρίσιμες ώρες για τη Χώρα, αλλά και για τις υπερήφανες θέσεις σας στα εθνικά μας ζητήματα. Η επισήμανσή σας ότι ανεξάρτητα από το μέγεθός της, η Ελλάδα, με την πνευματική κληρονομιά της, την ακτινοβολία του Ελληνισμού αλλά και τη ζωντάνια του λαού της, μπορεί να συμβάλει πολιτικά, ηθικά και πολιτιστικά στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο, μιλάει στις καρδιές όλων μας. Σας ευχαριστούμε πολύ».

Η καθιερωμένη ετήσια συμβολή του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, την καταγραφή της εικόνας στο χώρο του ελληνικού εμπορίου, τις προβλέψεις των ελλήνων εμπόρων για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, αλλά και την αποτύπωση της κινητικότητας των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων σε επιλεγμένες εμπορικές αγορές. Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, κατέθεσε τις απόψεις της Συνομοσπονδίας για τη σημερινή κατάσταση στην αγορά όπως και για τις εξελίξεις του άμεσου αλλά και του μακροπρόθεσμου μέλλοντος. Ανέφερε ότι τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης είναι πράγματι εδώ και ότι η τάση θα συνεχιστεί. Ταυτόχρονα, όμως, επεσήμανε ότι η ανάκαμψη που διαγράφεται στον ορίζοντα δεν είναι αυτονόητο ότι θα είναι ανθεκτική, ότι θα έλθει γρήγορα και ότι θα είναι βιώσιμη.

Προηγούμενο

Action In Greece By Sigma Media Group Global project !

Επόμενο

Δ΄κύκλος Εκπομπών Action. Το Ακρωτήρι της Σαντορίνης- Μουσείο Ακρόπολης !

post-bars

Σχετικά άρθρα