Κορυφή

 “Οι συνταγές του εργένη” απ΄ τον Γιώργο Παθανασόπουλο σε συνεργασία με ντόπιους υποστηρικτές της τοπικής γαστρονομίας: ” Dovlecei-Pane / Κολοκυθάκια ” απ΄ τη Ρουμανία!
22 Ιανουαρίου 2024

“Οι συνταγές του εργένη” απ΄ τον Γιώργο Παθανασόπουλο σε συνεργασία με ντόπιους υποστηρικτές της τοπικής γαστρονομίας: ” Dovlecei-Pane / Κολοκυθάκια ” απ΄ τη Ρουμανία!

Dovlecei-Pane
Συνταγές με κολοκυθάκια

Τρείς συνταγές με κολοκυθάκια

Ξεφλουδίζουμε κόβουμε σε φέτες και βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα κολοκυθάκια. Τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, τα ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι και ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια κι από επάνω τους βάζουμε στρώσεις τυριού ανακατεμένο με φρέσκο άνηθο και τα ψήνουμε στον φούρνο.

Ξεφλουδίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κύβους και τα βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι. Αφού βράσουν, μπορούμε να τα ανακατέψουμε με μελιτζανοσαλάτα, ή να τα πολτοποιήσουμε ανακατεύοντάς τα με λίγο τυρί κάνοντάς τα κεφτέδες, και μπορούμε να τα βάλουμε σε σούπα λαχανικών.

 

Stefan Baciu
Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι.
Είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου του Βουκουρεστίου
Είναι εκπρόσωπος της F.I.J.E.T. στην Ρουμανία.
Στέλεχος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός του Radio Romania international
Έχει σημαντικό αριθμό βραβεύσεων για την πορεία του στην Τουριστική Δημοσιογραφία

Προηγούμενο

“Οι συνταγές του εργένη” απ΄ τον Γιώργο Παθανασόπουλο σε συνεργασία…

Επόμενο

Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό: O Γιώργος Παπαθανασόπουλος μας μιλάει για την…

post-bars

Σχετικά άρθρα