Κορυφή

 Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό : Ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος μας ταξιδεύει στη Ρουμανική Ύπαιθρο!
22 Ιανουαρίου 2024

Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό : Ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος μας ταξιδεύει στη Ρουμανική Ύπαιθρο!

Μορφολογικά η Ρουμανία χωρίζεται σε τρεις περιοχές: στην ορεινή Τρανσυλβανία, στις πεδιάδες του Κάτω Δούναβη και της Μολδαβίας και την ενδιάμεση περιοχή των Καρπαθίων.
Το κλίμα της Ρουμανίας γενικά είναι ηπειρωτικό. Στα βουνά και τα οροπέδια είναι ψυχρό ορεινό. Στα δυτικά είναι ηπειρωτικό. Στις πεδιάδες ο χειμώνας είναι ψυχρότατος και το καλοκαίρι θερμό και υγρό.
Η βλάστηση παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία και εξαρτάται από τις κλιματικές συνθήκες κάθε περιοχής. Οι δυτικές και νότιες πεδιάδες καλύπτονται με χορτάρια και αποτελούν χειμερινούς βοσκότοπους για τα κοπάδια, που το καλοκαίρι ανεβαίνουν στα Καρπάθια. Τα βουνά καλύπτονται με δάση βελανιδιάς, οξιάς και κωνοφόρων, ενώ στα μεγαλύτερα υψόμετρα η βλάστηση είναι Αλπική. Κοντά στους ποταμούς αναπτύσσονται λεύκες, ιτιές και άλλα δέντρα από μαλακό ξύλο. Πολλά είδη άγριων ζώων ζουν στα δάση και στα Καρπάθια συναντώνται αρκούδες, λύγκες, λύκοι, αλεπούδες. Στο Δέλτα του Δούναβη, που είναι σημαντικός υδροβιότοπος, παρατηρούνται εκατοντάδες είδη πουλιών. Εδώ σταματούν για λίγο πολλά είδη μεταναστευτικών πουλιών.

 

Photo Credits : Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Δημοσιογράφος – Φωτογράφος και εκπροσωπεί στην Ελλάδα την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων – Συγγραφέων Τουρισμού (F.I.J.E.T.)

 

Prev Post

Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό: Ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος μας ταξιδεύει σε παραδοσιακά…

Next Post

Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό : Ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος μας ταξιδεύει στο…

post-bars

Σχετικά άρθρα