Κορυφή

 ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ #ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ #ACTION IN GREECE #ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ!
2 Απριλίου 2024

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ #ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ #ACTION IN GREECE #ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ SIGMA MEDIA GROUP ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, δύο σημαντικών δράσεων, που γίνονται κάτω απ΄ το brand name του Action In Greece,της κινηματογραφικής – πολυμορφικής και πολυεπίπεδης πρωτοβουλίας – που αποτελεί αυτόνομα – μία απ΄ τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου της Sigma Media Group απ΄ το 2015–πράττοντας ένα σπουδαίο έργο για την Ελλάδα.
https://sigmagroup.com.gr/
Το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ αποτελεί ένα πρότυπο οδηγό γεύσης για όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις Γαστρονομίας, που έντιμα και με σεβασμό υπηρετούν την τέχνη της Γαστρονομίας στο σύνολο της.
Σ΄ έναν πανέμορφο χώρο δεξιώσεων, το ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO, στήθηκε ένα μοναδικό σκηνικό αισθητικής και γαστρονομικής απόλαυσης.
https://verandalatino.gr/
Την διοργάνωση της βραδιάς ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία και υψηλές παροχές υπηρεσιών το AITNA CATERING.
http://www.aitnacatering.gr/
Σκοπός της βραδιάς, η ανακοίνωση των 89 κορυφαίων της Γαστρονομίας της Ελλάδας, που αναδείχθηκαν μέσα στο 2022 ανάμεσα σε 560 επιχειρήσεις – που αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ κι έφτασαν να πάρουν τη διάκριση των πέντε αστέρων.
Το εξαιρετικό μενού της βραδιάς, που βασίστηκε επάνω στα προϊόντα 5 αστέρων που έχουν βραβευτεί απ΄ το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, επιμελήθηκαν οι executive chef Ελένη Ψυχάρη και Σπύρος Κορωνάκης.
Οι εταιρείες με τα προϊόντα τους , που συνένωσαν όλη την Ελλάδα στο μενού της βραδιάς και απογείωσαν τις γεύσεις με την εξαιρετική τους πεντάστερη διάκριση είναι:
Bellisimo
Bousmalis
Creta votanica
Γιάννου τυροκομική
Ελαιόλαδο KONOS HILL
Ελαιόλαδο ΤΑΞΙΔΙ
Hippokrates garden γλυκά του κουταλιού
Kandylas
Κρέατα Νάξου Αφοί Σιδερή
Λάσανον
Nινέλη
Όσπρια Χασίων
Τόνος Αλοννησιώτισσα
Τυροκομείο Νικόλας Πιτταράς
Τυροκομείο Βλάχα
Τυροσύρα τυροκομική
Ευχαριστούμε τις εταιρείες :
Μυλωνάς Θύμιος
NIVICE GROUP
Παναγιωτόπουλος Δημήτριος Εκλεκτά τρόφιμα
Το δροσιστικό κέρασμα στο ξεκίνημα της βραδιάς ανέλαβαν να προσφέρουν οι:
Agapi΄s land
Biokoziakas
Μπουμπάρης Νικόλαος
Το ζεστό κέρασμα στο ξεκίνημα της βραδιάς ανέλαβαν οι:
Bellisimo
Θεσσαρώματα
Τη βραδιά απογείωσαν με το κρασί τους τα οινοποιεία , αποστάγματα και ποτοποιεία:
Βρυσσάς
Grivas Wines
Kaskoutas
Κτήμα Μανωλεσάκης
Οινοποιείο Μοροπούλου
Tzivani΄s Estate
Την ζαχαροτεχνική δημιουργική κάλυψη της βραδιάς ανέλαβε η πεντάστερη ζαχαροτέχνης Κυριακή Ανδρέαδη – που έφτιαξε ένα έργο τέχνης από ζαχαρόπαστα για την παρουσίαση της βασιλόπιτας και μια ιδιαίτερη τούρτα παγώνι, που έγινε αντικείμενο θαυμασμού απ΄ τους εκλεκτούς καλεσμένους της βραδιάς.
Τη βραδιά απογείωσε ζαχαροτεχνικά η εταιρεία King of Kandy με τις εκλεκτές ζαχαρένιες δημιουργίες της.
Οι πεντάστεροι παραγωγοί που παρευρέθηκαν στη βραδιά, αντάλλαξαν μεταξύ τους δώρα αμοιβαίας στήριξης και σεβασμού και η ομάδα του Action In Greece μοίρασε πέντε αστέρων εκλεκτά δώρα στους επίτιμους καλεσμένους της βραδιάς.
Το δώρο έκπληξη αφορούσε το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας και προσέφερε η Χρυσούλα Παπαλέξη. Είναι μια διανυκτέρευση δυό ημερών για δύο άτομα στο ξενοδοχείο ΓΑΝΙΜΗΔΗΣ στο μαγευτικό Γαλαξίδι, που έχει βραβευτεί απ΄ το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για το εξαιρετικό του πρωινό. Το εστιατόριο πέντε αστέρων ΠΟΡΤΟ στο Γαλαξίδι, προσέφερε ένα γεύμα ή δείπνο στον τυχερό με το φλουρί της βραδιάς, που βρέθηκε στις 12 παρά τέταρτο το βράδυ και ήταν η μικρή Σοφία Ειρήνη Σταθοπούλου.
Για ακόμη μια φορά ο πίνακας της κορυφαίας εικαστικού Άννας Δημάκη, διακόσμησε τον χώρο και ζέστανε το περιβάλλον με τα πολύτιμα μηνύματα του.
Την βραδιά στόλισαν με την εκλεκτή τους παρουσία υψηλοί προσκεκλημένοι, εκλεκτοί εκπρόσωποι της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης, εκπρόσωποι των ΜΜΕ απ΄ την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι ξένων επιμελητηρίων.
Την βραδιά αγκάλιασε επίσης, η επίτιμη επιτροπή του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ:
Γιώργος Παπαθανασόπουλος
Ελένη Κουμαντάνου
Ελένη Ψυχάρη
Κατερίνα Φιλίππου
Γιώργος Κουρούτος
Πένυ Τσουκαράκη
Το σημαντικότερο μέρος της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση των 89 επιχειρήσεων Γαστρονομίας, που κέρδισαν το στοίχημα της υψηλής προσφοράς στο Παγκόσμιο γαστρονομικό γίγνεσθαι.
Απ΄ όλη την Ελλάδα, τίμησαν με την παρουσία τους την βραδιά βραβευθέντες εκ των 89 κι έδωσαν όλοι μαζί το μεγάλο ραντεβού για το Παγκόσμιο Forum Γαστρονομίας, που διοργανώνει το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και το Action In Greece για το 2024.
Προετοιμαζόμαστε για τα νέα ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ που θα γίνουν μέσα στο 2023 κι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα δρώμενα που έπονται την νέα χρονιά και την επόμενη δεκαετία.

Προηγούμενο

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ #ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ #ACTION IN GREECE…

Επόμενο

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ * ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ: Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της Ελληνικής…

post-bars

Σχετικά άρθρα