Κορυφή

 ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ  ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ  ΒΡΥΣΣΑ  : Τα κορυφαία αποστάγματα στην Ελλάδα ! Ποιοί γράφουν τη γαστρονομική ιστορία της Ελλάδας …

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΒΡΥΣΣΑ : Τα κορυφαία αποστάγματα στην Ελλάδα ! Ποιοί γράφουν τη γαστρονομική ιστορία της Ελλάδας …

«ΒΡΥΣΣΑΣ ΑΕ»

Η εταιρεία «ΒΡΥΣΣΑΣ ΑΕ» ξεκίνησε τα πρώτα βήματα της με τον παππού Κωνσταντίνο Βρυσσά το 1936 όταν εκείνος αποφάσισε να αγοράσει ένα μικρό αμπελώνα τεσσάρων στρεμμάτων, ένα ξύλινο πατητήρι και δρύινα βαρέλια. Αυτή έμελε να είναι η αρχή για να ξεκινήσει να οινοποιεί διάφορες τοπικές ποικιλίες κόκκινων και λευκών σταφυλιών. Δύο χρόνια αργότερα «στήνει» 2 μικρούς χάλκινους χειροποίητους άμβυκες 350 λίτρων και ξεκινά την απόσταξη τσίπουρου χωρίς γλυκάνισο στην αρχή και στη συνέχεια και άλλων αποσταγμάτων όπως BRANDY και ΟΥΖΟ.

Ορόσημο αποτελεί η χρονιά του 1952, όπου στην οικογένεια χορηγείται επίσημα η πρώτη άδεια Οινοποιού, Αποσταγματοποιού και Ποτοποιού.

΄Ενας απ΄ τους πιο σημαντικούς σταθμούς της οικογενειακής  ιστορίας είναι το έτος 1997, χρονιά κατά την οποία δημιούργησαν στην περιοχή Δένδρα Τυρνάβου σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων τις σημερινές εγκαταστάσεις  και οι οποίες αποτελούνται από χημείο οινοποιείο, αποσταγματοποιείο, ποτοποιείο, 5 χάλκινους χειροποίητους άμβυκες όπως και παλιά, 4 γραμμές εμφιάλωσης και αποθήκες πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων.

Σήμερα, η ΒΡΥΣΣΑΣ ΑΕ παράγει ΤΣΙΠΟΥΡΟ με και χωρίς γλυκάνισο, ΟΥΖΟ, BRANDY, απόσταγμα οίνου, σαμπάνιες με και χωρίς αλκοόλ και τελευταία ΡΑΚΟΜΕΛΟ το οποίο βασίζεται σε παλιά βυζαντινή συνταγή με πάνω από 10 βότανα και αρωματικά φυτά καθώς και αυθεντικό Ελληνικό μέλι.

Site

Home

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΖΕΝΙΑ ΒΡΥΣΣΑ

 

ΠΡΟΙΟΝΤΑ  ΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΒΡΥΣΣΑΣ Α.Ε

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ EXECUTIVE CHEF ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΑΡΗ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ EXECUTIVE CHEF ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΑΝΟΥΛΑ

 

Προηγούμενο

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ : Τα κορυφαία αποστάγματα στην Ελλάδα ! Ποιοί…

Επόμενο

ΟΣΠΡΙΑ ΧΑΣΙΩΝ : Τα κορυφαία όσπρια στην Ελλάδα ! Ποιοί…

post-bars

Σχετικά άρθρα