Κορυφή

 ΟΣΠΡΙΑ ΧΑΣΙΩΝ  : Τα κορυφαία όσπρια στην Ελλάδα ! Ποιοί υπογράφουν τη γαστρονομική ιστορία της Ελλάδας …

ΟΣΠΡΙΑ ΧΑΣΙΩΝ : Τα κορυφαία όσπρια στην Ελλάδα ! Ποιοί υπογράφουν τη γαστρονομική ιστορία της Ελλάδας …

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΣΤΟΡΙΑ

Σε ένα όμορφο χωριό στο νότιο τμήμα του νομού Γρεβενών, στο χωριό Καρπερό, επέλεξε η οικογένεια Παπαδόπουλου να αναπτύξει πρότυπες καλλιέργειες σιτηρών οσπρίων και δημητριακών. Ανέκαθεν γεωργοί, έχοντας μεγάλη αγάπη για τη γη και τα προϊόντα της , καλλιεργούσαν πολλά στρέμματα σιτηρών, οσπρίων, δημητριακών, κηπευτικών και αρωματικών φυτών – γνωρίζοντας πολύ καλά τη διατροφική τους αξία. Στη συνέχεια , δημιουργήθηκε η ιδέα να προωθήσουν τα προϊόντα  και στα αστικά κέντρα χωρίς μεσάζοντες και τα κατάφεραν.  Η ουσία τού εγχειρήματος βρίσκεται στην ποιότητα, στην οποία η οικογένεια Παπαδόπουλου  είναι   “αδιαπραγμάτευτη”.

Τα όσπρια είναι γνωστά στη διατροφή των ανθρώπων από τα Αρχαία χρόνια.Οι πρωτεΐνες που περιέχουν αρκετά από αυτά, όπως είναι τα φασόλια – μπορούν να υποκαταστήσουν τις ζωικές πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό . Ανάμεσα στα όσπρια, που καταναλώνει  ο άνθρωπος, ανήκουν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και άλλα προϊόντα τα οποία καλλιεργούνται απ΄την οικογένεια Παπαδόπουλου  –  πρότυπα και με τις καλύτερες συνθήκες σε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά – η οποία έχει ενταχθεί στο χάρτη Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO με την ονομασία Γεωπάρκο Γρεβενών & Κοζάνης “Τηθύς”.

Στον παρακάτω σύνδεσμο , μπορείτε να βρείτε τους συνεργάτες και τα σημεία πώλησης για τα Όσπρια Χασίων :

Συνεργάτες- Σημεία Πώλησης

Η επίτιμη επιτροπή του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ , τίμησε την επιχείρηση ΟΣΠΡΙΑ ΧΑΣΙΩΝ  με τα 5 αστέρια του ACTION IN GREECE για την υποδειγματική προσφορά της στη γαστρονομία , που επάξια ανήκει στις  κορυφαίες των Γρεβενών ενώ το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ συνεχίζεται δυναμικά – με σκοπό η ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών  να ανακηρυχθεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ απ΄το ACTION IN GREECE .

 

ΟΣΠΡΙΑ ΧΑΣΙΩΝ

 

 

E-mail

 

Μαγειρική με την executive chef Ελένη Ψυχάρη στους πρόποδες του Ολύμπου

 

Prev Post

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΒΡΥΣΣΑ : Τα κορυφαία αποστάγματα στην Ελλάδα…

Next Post

Οινοποιείο Παντούλη : Τα κορυφαία οινοποιεία στο Νομό Πιερίας !…

post-bars

Σχετικά άρθρα