ΟΣΠΡΙΑ ΧΑΣΙΩΝ : Τα κορυφαία όσπρια στην Ελλάδα ! Ποιοί υπογράφουν τη γαστρονομική ιστορία της Ελλάδας …
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΣΤΟΡΙΑ
Σε ένα όμορφο χωριό στο νότιο τμήμα του νομού Γρεβενών, στο χωριό Καρπερό, επέλεξε η οικογένεια Παπαδόπουλου να αναπτύξει πρότυπες καλλιέργειες σιτηρών οσπρίων και δημητριακών. Ανέκαθεν γεωργοί, έχοντας μεγάλη αγάπη για τη γη και τα προϊόντα της , καλλιεργούσαν πολλά στρέμματα σιτηρών, οσπρίων, δημητριακών, κηπευτικών και αρωματικών φυτών – γνωρίζοντας πολύ καλά τη διατροφική τους αξία. Στη συνέχεια , δημιουργήθηκε η ιδέα να προωθήσουν τα προϊόντα και στα αστικά κέντρα χωρίς μεσάζοντες και τα κατάφεραν. Η ουσία τού εγχειρήματος βρίσκεται στην ποιότητα, στην οποία η οικογένεια Παπαδόπουλου είναι “αδιαπραγμάτευτη”.
Τα όσπρια είναι γνωστά στη διατροφή των ανθρώπων από τα Αρχαία χρόνια.Οι πρωτεΐνες που περιέχουν αρκετά από αυτά, όπως είναι τα φασόλια – μπορούν να υποκαταστήσουν τις ζωικές πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό . Ανάμεσα στα όσπρια, που καταναλώνει ο άνθρωπος, ανήκουν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και άλλα προϊόντα τα οποία καλλιεργούνται απ΄την οικογένεια Παπαδόπουλου – πρότυπα και με τις καλύτερες συνθήκες σε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά – η οποία έχει ενταχθεί στο χάρτη Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO με την ονομασία Γεωπάρκο Γρεβενών & Κοζάνης “Τηθύς”.
Στον παρακάτω σύνδεσμο , μπορείτε να βρείτε τους συνεργάτες και τα σημεία πώλησης για τα Όσπρια Χασίων :
Η επίτιμη επιτροπή του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ , τίμησε την επιχείρηση ΟΣΠΡΙΑ ΧΑΣΙΩΝ με τα 5 αστέρια του ACTION IN GREECE για την υποδειγματική προσφορά της στη γαστρονομία , που επάξια ανήκει στις κορυφαίες των Γρεβενών – ενώ το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ συνεχίζεται δυναμικά – με σκοπό η ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών να ανακηρυχθεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ απ΄το ACTION IN GREECE .
ΟΣΠΡΙΑ ΧΑΣΙΩΝ
Μαγειρική με την executive chef Ελένη Ψυχάρη στους πρόποδες του Ολύμπου