Κορυφή

 ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ#ΠΕΤΟΥΡΑ ΣΕ ΜΥΔΟΣΑΓΑΝΑΚΙ#PETOURA DOUGH IN SAGANAKI MUSSELS#ΤΟ ΠΛΑΣΤΗΡΙ !
31 Αυγούστου 2024

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ#ΠΕΤΟΥΡΑ ΣΕ ΜΥΔΟΣΑΓΑΝΑΚΙ#PETOURA DOUGH IN SAGANAKI MUSSELS#ΤΟ ΠΛΑΣΤΗΡΙ !

THE TOP GREEK REPRESENTATIVES OF GASTRONOMY IN GREECE

https://www.toplastiri.gr/index.php/el/

ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

ΠΕΤΟΥΡΑ ΣΕ ΜΥΔΟΣΑΓΑΝΑΚΙ

Υλικά

Ένα κιλό πέτουρα ΠΛΑΣΤΗΡΙ
½ κιλό μύδια ψίχα Μακρυγιάλου Πιερίας
1 κιλό μύδια με κέλυφος Μακρυγιάλου Πιερίας , ολόκληρα και μισά
1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ
Μισό κρεμμύδι ξερό
Μια σκελίδα σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
Μια πράσινη πιπεριά
Μία κόκκινη πιπεριά
Μια καυτερή πιπεριά προαιρετικά για πικάντικη γεύση
Ρίγανη
200 γρ τυρί φέτα
¼ γραβιέρα Νάξου τριμμένη
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι
Πιπέρι


PETOURA DOUGH IN SAGANAKI MUSSELS

Ingredients

1 kilo of petοura dough PLASTIRI
½ kilo of crumbed mussels from Makrygialos Pieria
1 kilo of Makrygialos Pieria mussels, whole and half
1 can of tomato concache
Half a dry onion
A clove of garlic
½ bunch of parsley
One green pepper
One red pepper
A hot pepper optional for spice taste
Oregano
200 g of feta cheese
¼ grated Naxos graviera
1 shot of ouzo
Salt
Pepper

… συνταγή με την υπογραφή της Executive chef Ισιδώρας Τραχιλίδου
… recipe inspiration by the Executive chef Isidora Trahilidou

Copyright 2024
Law material of Sigma Media Group
By the signature of Action In Greece
Post production Sigma Productions
All rights reserved globally Sigma Media Group

* οι πρόβες , οι φωτογραφίσεις και τα γυρίσματα για τις παγκόσμιες προωθήσεις της Ελληνικής Γαστρονομίας – εκτελέστηκαν με αυστηρές προυποθέσεις ασφάλειας για το φυσικό περιβάλλον από 1η Μαρτίου έως 25η Απριλίου 2024 , υπό την εποπτεία της Διοίκησης του Ομίλου της Sigma Media Group και υπό την ευγενική χορηγία εξοπλισμού μαγειρικής της εταιρείας ”ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ” .

* ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες THERMOGATZ , ΜΠΟΣΚΟΣ ΙΚΕ , ΚΟΥΡΕΑΣ και ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ για την πολύτιμη στήριξη τους στα γυρίσματα μας .

* ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γιώργο Κουκουλιάτα , εξέχουσα προσωπικότητα του χωριού Ρητίνη , για την πολύτιμη στήριξη του .

* ευχαριστούμε θερμά την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους , Κατερίνης και Πλαταμώνα για την πολύτιμη στήριξη τους .

* ευχαριστούμε θερμά το ΧΑΟΣ ΠΙΕΡΙΩΝ – Εθελοντική Ομάδα Ρητίνης για την πολύτιμη στήριξη τους .

* ευχαριστούμε θερμά τον Ιερέα της Ρητίνης π. Βασίλειο Τζιόλη για την πολύτιμη στήριξη του .

* ευχαριστούμε θερμά το Αναψυκτήριο ΠαλιοΠαναγιά και τους αδελφούς Διαμαντή για την πολύτιμη στήριξη τους .

* the rehearsals, photography and filming for the global promotions of Greek Gastronomy – were carried out under strict safety conditions for the natural environment from March 21st to Arpil 25th in 2024, under the supervision of the Sigma Media Group Management and under the kind sponsorship of equipment cooking of the company “EXOPLISTIKI PIERIAS” .
* we warmly thank the companies THERMOGATZ, BOSKOS IKE, KOUREAS and TESSERIS EPOCHES SKOURIAS IOANNIS for their valuable support during our filming.

* we sincerely thank Mr. Giorgos Koukouliatas, prominent personality of the village of Ritini, for his valuable support.

* we sincerely thank the Holy Metropolis of Kitros, Katerini and Platamonas for their valuable support.

* we sincerely thank CHAOS PIERION – The Volunteer Group of Ritini , for their valuable support.

* we sincerely thank the Priest of Retina, Fr. Vasilios Tziolis, for his valuable support.

* we sincerely thank the PalioPanagias΄ Refectory and the Diamantis΄ brothers for their valuable support.

BACKSTAGE TO REMEMBER

Το γύρισμα πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά μιας πολύ δυνατής βροχής κι ήταν οι μυρωδιές της φύσης που μας ενέπνευσαν γι΄αυτό το πολύωρο και δύσκολο γύρισμα !

The shooting took place right after a very heavy rain and it was the smells of nature that inspired us for this long and difficult shooting !

Η οικογένεια Αλεξανδρίδη μας υποδέχτηκε και στην έδρα και το εργαστήριο της εταιρείας στην περιοχή Περίσταση στην Κατερίνη Πιερίας , όπου εκεί ζήσαμε όλη την ανεπανάληπτη εμπειρία δημιουργίας των ζυμαρικών .

Alexandridis family welcomed us to the company’s headquarters and workshop in Peristasi area of Katerini – Pieria, where we had the unique experience of creating the pasta.

 

Prev Post

Action In Greece#The Anthology of Greek Gastronomy#Interviewing Isidoros and Christos…

Next Post

Action In Greece#The Anthology of Greek Gastronomy#Interviewing Christos and Kostas…

post-bars

Σχετικά άρθρα