ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ : ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ – ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κι είναι εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έχει εξειδίκευση στη γαστρονομία και στις διεθνείς κουζίνες και πρωτοστατεί επί των ρεπορτάζ του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ παγκοσμίως .
Ταξιδεύει συχνά και του αρέσει να δοκιμάζει τοπικές γεύσεις άλλων χωρών , ψάχνοντας πάντα τρόπους να εμπλουτίσει τις γαστρονομικές του μνήμες , γνώσεις και τη γαστρονομική του δημοσιογραφική εκπαίδευση . ‘Αλλωστε όπως συνηθίζει να λέει η γαστρονομία ενώνει και βρίσκει πάντα τον τρόπο να φέρνει τους λαούς ακόμη πιο κοντά. Μιλάει τρεις ξένες Ευρωπαϊκές γλώσσες και έχει μεγάλη εμπειρία στα διεθνή κι επίκαιρα θέματα. Έχει τιμηθεί με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση και είναι επίτιμος δημότης δύο πόλεων των ΗΠΑ. Στόχος του η μεταλαμπάδευση της Ελληνικής Γαστρονομίας στην Αμερική .
«Τα καλά μαγειρέματα, φέρνουν και τα ωραία αποτελέσματα.»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ