Εγκαίνια που έγραψαν ιστορία για το THE LITTLE BAR του ACTION IN GREECE και ξεσήκωσαν όλο το κέντρο της Αθήνας !!! Αστείρευτη δημιουργία και απέραντο γλέντι με τη συνένωση όλης της Ελλάδας …
Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια του πολυχώρου του ACTION IN GREECE ” THE LITTLE BAR “.
Πλήθος κόσμου τίμησε τον χώρο και την παγκόσμια δράση με την παρουσία του – καθόλη τη διάρκεια της
ημέρας και της νύχτας .
Πολλές αξιόλογες προσωπικότητες στήριξαν με το έργο τους τη μοναδική αυτή πολύπλευρη εκδήλωση ,
που ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής 16 Μαίου και ολοκληρώθηκε στις 04.00 το ξημέρωμα του Σαββάτου
17 Μαίου .
Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με την ευλογία του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης και του Πατρός Αρτεμίου, που άγιασε
το The Little Bar και όλους τους παρευρισκομένους επί του αγιασμού .
Της τέλεσης του Ιερού Μυστηρίου του Αγιασμού , ακολούθησε πρωινός καφές με
συμβουλευτικές οδηγίες , για το τι σημαίνει αληθινός καφές , πως πρέπει να τον
ξεχωρίζουμε και την ποσότητα που πρέπει να πίνουμε καθημερινά με μέτρο και
με ασφάλεια . Οι ειδικοί μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και βοήθησαν το κοινό να
αναπτύξει μια ουσιαστική σχέση με τον καφέ … Φυσικά ακολούθησε η προσφορά
του The Little Bar για άφθονο καφέ και τη συμμετοχή του κοινού στην κλήρωση
για τον καφέ του μήνα !
Τη σκυτάλη πήρε ο ταλαντούχος φιλόλογος , συγγραφέας , σκηνοθέτης , ηθοποιός
και δημιουργός του VOICE GUIDE , Γιάννης Κωσταράς .
O ξεναγός που έχεις πάντα μαζί σου!
Ο ξεναγός που σου έχει έτοιμα το που θα πας και τι θα δεις με πλήρη στοιχεία για κάθε αξιοθέατο!
Επίλεξε από το μενού τις διαθέσιμες διαδρομές, διάλεξε μία ή περισσότερες διαδρομές και ξεκίνα την ξενάγησή από ….. τα ακουστικά σου!!
Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σ΄
ένα μικρό ταψί. Ξύνουμε τα εσπεριδοειδή όλα σε έναν τρίφτη .
Περνούμε το ξύσμα καί τό απλώνουμε πάνω στο ψάρι, το αλατίζουμε και στρίβουμε το lime
1 πορτοκάλι 🍊 , 1 Λέμονι και ρίχνουμε το χυμό τους στο ταψί , προσθέτουμε το
ελαιόλαδο κλείνουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Περνούμε το γιαούρτι και βάζουμε το σουμάκ .
Ανακατεύουμε πολύ καλά , παίρνουμε το ψωμί 🍞 καί τό κόβουμε λεπτές φέτες τό
ψήνουμε στο φούρνο για να το κάνουμε κριτσανιστό .
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και βγάζουμε τα φιλέτα .
Σερβίρισμα
Βαζουμε τις φέτες του ψαριού με λίγη μαρινάδα σε 1 πιάτο προσθέτουμε το
γιαούρτι και κορφές από σχοινόπρασο και το φιλέτο από πορτοκάλι 🍊
Το ψωμί 🍞 τό σερβίρουμε σε ένα πιατάκι ξεχωριστά και βάζουμε λίγες φέτες στην κορυφή του πιάτου.
Μπακαλιάρος μαρινέ με εσπεριδοειδή
Το Aeris Cu29 είναι ένα εστιατόριο που δημιουργεί πιάτα με βαση τη Μεσογειακή διατροφή.
Η επωνυμία είναι Aeriscu29 πού συμαινει μπρούτζος και χαλκός στα λατινικά
και η έμπνευση αυτού του ονόματος ήρθε από το μαγαζί
που παλαιότερα ήταν μια μπυραρία με έντονα αυτά τα στοιχεία.
Στις 19.00 η ώρα το απόγευμα , επισκέφθηκε τον χώρο του The Little Bar οΕκπρόσωπος
στην Ελλάδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων
Τουρισμού , Γιώργος Παπαθανασόπουλοςκαι απηύθυνε στο κοινό έναν χαιρετισμό ,
μαζί με τις ευχές του για το νέο εγχείρημα του Action In Greece στο κέντρο της Αθήνας .
Γιώργος Παπαθανασόπουλος
Ακολούθησε το παιδικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων των εγκαινίων με τον
εξαιρετικό Pastry chef ,master της ζαχαρόπαστας και επίτιμο μέλος της AIG,
Γιώργο Κουρούτο.
Γιώργος Κουρούτος
Ο Γιώργος Κουρούτος δημιούργησε αριστουργήματα με ζαχαρόπαστα
με τα παιδάκια – που ήρθαν ενθουσιασμένα στο χώρο για να απολαύσουν
ένα δυνατό απόγευμα με πολλές όμορφες στιγμές.
Παιδάκια και γονείς, έφτιαξαν κατασκευές με ζαχαρόπαστα και τούρτες που
άφησαν εποχή .
Ακολούθησε η εξαιρετική Ελευθερία Γκρίμπα , στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού ,
με διδακτορικό στις Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στο
Πανεπιστήμιο Αιγαίου (υπότροφος ΙΚΥ, ιδρυτικό μέλος και Αν. Γεν. Γραμματέας στο ΔΣ Συλλόγου Υποτρόφων ΙΚΥ).
Έχει εργαστεί σε ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, συμβουλευτικούς φορείς,
έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας και ελέγχου καθώς και σε επιτροπές αξιολόγησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ερευνητικών έργων, ενώ έχει διδάξει σε ΑΕΙ, ΙΝΕΠ, ΚΕΚ κ.ά.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε καταξιωμένα επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις
σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, εκθέσεις και fora. Δημιούργησε το επταετές πολυβραβευμένο καινοτόμο
βιωματικό εργαστήρι αειφορίας, τουριστικής συνείδησης και υπεύθυνης κατανάλωσης
«Ο μικρός τουρίστας/καταναλωτής – Μια βαλίτσα ταξιδεύει»,
υπό την αιγίδα των ΕΟΤ, ΕΕ, OHE, ΠΟΤ κ.ά. για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τους 17 Παγκόσμιους Στόχους.
Ελευθερία Γκρίμπα
Η Ελευθέρια Γκρίμπα ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και πρόσφερε μια
σπάνια εμπειρία γνώσης κι εκπαίδευσης – που συζητήθηκε πολύ απ΄όλους
τους παρευρισκομένους .
Σε όλα τα παιδάκια και στους γονείς του μοιράστηκαν μπισκότα απ΄την βραβευμένη εταιρεία BISCO DELIGHT .