
ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΑΡΗ : Executive chef – Ερευνήτρια της Αρχαίας Ελληνικής Διατροφής
Η Ελένη Ψυχάρη σπούδασε κλασσική παραδοσιακή μαγειρική καθώς και μαγειρική με προηγμένες τεχνικές με το απόλυτο άριστα . Το πτυχίο της φέρει τον τίτλο ” Gourmet techniques in culinary arts “ of Pearson Assured in England κι είναι επίσημα εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο .
Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια εστιατορίων, Μεσογειακής κουζίνας, μαγειρευμένα φαγητά ,τεχνική με ψάρια και θαλασσινά, fresh pasta και διαπρέπει στις Ευρωπαικές κουζίνες και ιδιαίτερα στην Αγγλία και τη Γερμανία , όπου μοιράζεται τα Ελληνικά προιόντα και τις συνταγές της με το ξένο κοινό .
Διευρενά απ΄το 2017 την Αρχαία Ελληνική Διατροφή και δημιουργεί Συμπόσια Αρχαιοελληνικής Γεύσης ως συνεργάτης του ACTION IN GREECE .
Η επαγγελματική της πείρα είναι 19 ετών . Έχει απόλυτη εξειδίκευση στη δημιουργία μενού παραγωγής ομαδικής σίτισης (catering) και προσκαλείται συχνά για να δημιουργήσει μενού ως private chef . Εργάζεται ως leader chef σε κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με ιδιωτικά γιώτ και τουρίστες απ΄όλο τον κόσμο. Γι΄αυτό και μέσα απ΄τις γεύσεις της έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις και φιλίες σε όλο τον κόσμο .
Έχει μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική , με έμφαση στα παραδοσιακά Ελληνικά γλυκίσματα . Απ΄το 2022 είναι επίτιμο μέλος του Οδοιπορικού Γεύσης και Τουρισμού και του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας . Η μεγάλη της πείρα , η πολύ καλή γνώση της στην Αγγλική γλώσσα και η αμεσότητα της με το κοινό – της χάρισε επάξια τη θέση της εκπροσώπου του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στην Ευρώπη .
Διευρενά εξονυχιστικά τους Έλληνες που έχουν ανοίξει επιχειρήσεις εστίασης και γενικά που τραβούν το δρόμο της Γαστρονομίας σε όλη την Ευρώπη και τους ενώνει, προκειμένου όλοι μαζί να θέσουμε πολύ υψηλά τον πήχυ για την παγκόσμια πρωτιά και αναγνώριση της Ελληνικής Γαστρονομίας.
” Η εξέλιξη της Ελλάδας παγκόσμια στη γαστρονομία κινητοποιεί το ξένο κοινό ΥΠΕΡ της χώρα μας !!! ”
ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΑΡΗ