ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΑΡΗ : Executive chef – Ερευνήτρια της Αρχαίας Ελληνικής Διατροφής
Η Ελένη Ψυχάρη σπούδασε κλασσική παραδοσιακή μαγειρική καθώς και μαγειρική με προηγμένες τεχνικές με το απόλυτο άριστα . Το πτυχίο της φέρει τον τίτλο ” Gourmet techniques in culinary arts “ of Pearson Assured in England κι είναι επίσημα εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο .
Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια εστιατορίων, Μεσογειακής κουζίνας, μαγειρευμένα φαγητά ,τεχνική με ψάρια και θαλασσινά, fresh pasta και διαπρέπει στις Ευρωπαικές κουζίνες και ιδιαίτερα στην Αγγλία και τη Γερμανία , όπου μοιράζεται τα Ελληνικά προιόντα και τις συνταγές της με το ξένο κοινό .
Διευρενά απ΄το 2017 την Αρχαία Ελληνική Διατροφή και δημιουργεί Συμπόσια Αρχαιοελληνικής Γεύσης ως συνεργάτης του ACTION IN GREECE .
Η επαγγελματική της πείρα είναι 19 ετών . Έχει απόλυτη εξειδίκευση στη δημιουργία μενού παραγωγής ομαδικής σίτισης (catering) και προσκαλείται συχνά για να δημιουργήσει μενού ως private chef . Εργάζεται ως leader chef σε κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με ιδιωτικά γιώτ και τουρίστες απ΄όλο τον κόσμο. Γι΄αυτό και μέσα απ΄τις γεύσεις της έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις και φιλίες σε όλο τον κόσμο .
Έχει μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική , με έμφαση στα παραδοσιακά Ελληνικά γλυκίσματα . Απ΄το 2022 είναι επίτιμο μέλος του Οδοιπορικού Γεύσης και Τουρισμού και του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας . Η μεγάλη της πείρα , η πολύ καλή γνώση της στην Αγγλική γλώσσα και η αμεσότητα της με το κοινό – της χάρισε επάξια τη θέση της εκπροσώπου του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στην Ευρώπη .
” Η εξέλιξη της Ελλάδας παγκόσμια στη γαστρονομία κινητοποιεί το ξένο κοινό ΥΠΕΡ της χώρα μας !!! ”
ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΑΡΗ