Κορυφή

 ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ : Τα κορυφαία αποστάγματα στην Ελλάδα ! Ποιοί υπογράφουν τη γαστρονομική ιστορία της Ελλάδας …

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ : Τα κορυφαία αποστάγματα στην Ελλάδα ! Ποιοί υπογράφουν τη γαστρονομική ιστορία της Ελλάδας …

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ

Για 127 χρόνια και τέσσερις γενιές , η Ποτοποιία Βαρβαγιάννη διοικήθηκε από ένα πρόσωπο κάθε φορά …
Ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης μαζί του έφερε την τέχνη της απόσταξης αλλά και τον πρώτο αποστακτήρα,
αγορασμένο από την Κωνσταντινούπολη, ως θεμέλιο λίθο της νέας του επιχείρησης.
Η ποτοποιία έκανε τα πρώτα της βήματα και το ούζο της οικογένειας αποκτούσε σταδιακά τους πρώτους του φίλους.
Όμως μόλις δεκατρία χρόνια αργότερα ο ιδρυτής πεθαίνει και τα ηνία της μικρής ακόμα επιχείρησης αναλαμβάνει
ο γιος του Ιωάννης Βαρβαγιάννης σε ηλικία 46 ετών.
Εκείνος, απέκτησε πέντε παιδιά: την Αδαμαντία, τη Σουλτάνα, τον Ευστάθιο, την Αικατερίνη και το Νικόλαο.
Ο Ιωάννης Βαρβαγιάννης βοήθησε την επιχείρηση να αναπτυχθεί σε μια περίοδο αρκετά ευνοϊκή για την οικονομία του Πλωμαρίου. Εκμεταλλεύτηκε την πολύ ζωηρή εμπορική δραστηριότητα του λιμανιού του χωριού και κατάφερε να διανείμει το ούζο της οικογένειας όχι μόνο εντός και εκτός Πλωμαρίου, αλλά και πέρα από τα σύνορα της Λέσβου, για πρώτη φορά. Επέκτεινε το πρώτο αποστακτήριο της οικογένειας το οποίο εξόπλισε με έναν επιπλέον χάλκινο άμβυκα, οι οποίοι σώζονται μέχρι σήμερα. Πέθανε το 1906, σε ηλικία 79 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο.

Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ

Το μίγμα αλκοόλης, γλυκάνισου και αρωματικών φυτών μπαίνει σε ειδικούς άμβυκες (καζάνια) και αποστάζεται προσεκτικά, χωρίς απότομες μεταβολές τόσο στη θέρμανσή του όσο και στην ψύξη του.

Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ

Το “άνυδρο”, όπως ονομάζεται το κεντρικό κλάσμα αποτελεί το τέλειο απόσταγμα της τελευταίας φάσης της διαδικασίας.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Πέντε μοναδικά αποστάγματα που κλείνουν μέσα τους 160 χρόνια εμπειρίας αποκλειστικά στην απόσταξη ούζου.

Επισκεφθείτε το θησαυρό του Πλωμαρίου, το Μουσείο ούζου Βαρβαγιάννη και μάθετε για την 160 ετών οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή του ούζου. Σήμερα, στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου η τεχνολογία συνυπάρχει με την ιστορία και την παράδοση. Δίπλα στα σύγχρονα, ιδιόκτητα αποστακτήρια της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη βρίσκεται το Μουσείο του Ούζου της οικογένειας Βαρβαγιάννη.

Η επίτιμη επιτροπή του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ , τίμησε την επιχείρηση ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ  με τα 5 αστέρια του ACTION IN GREECE για την υποδειγματική προσφορά της στη γαστρονομία , που επάξια ανήκει στις  κορυφαίες της Λέσβου ενώ το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ συνεχίζεται για όλο το 2025 – με σκοπό η Λέσβος να ανακηρυχθεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ απ΄το ACTION IN GREECE .

 

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΛΩΜΑΡΙ  ΛΕΣΒΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ-FAX

T. 22520 3274122520 33300
F. 22520 32231

E-MAIL

info@barbayanni-ouzo.com

SITE

https://www.varvayanni.com/

 

Tο εκλεκτό ούζο

 

Μαγειρική στo μοναδικό Alkyona beach με την executive chef Ελένη Ψυχάρη

 

 

Μαγειρική στον Όλυμπο  με τον executive chef Διονύση Κανούλα

 

Prev Post

ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗ : Τα κορυφαία οινοποιεία στο Νομό Πιερίας !…

Next Post

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΒΡΥΣΣΑ : Τα κορυφαία αποστάγματα στην Ελλάδα…

post-bars

Σχετικά άρθρα